torsdag 4 februari 2016

Torsdag den bruna dagen


Idag var vi ute på våran gård och lekte, sedan gick vi in och hade samling och åt frukt. Efter det så delade vi oss i våra små grupper.
Ormarna, började med att prata om djur i skogen, vilka djur finns i skogen? Vi diskuterade tillsammans och letade sedan efter bilder på datorn och skrev ut dem och klistrade upp dem på ett papper.
Efter det så fick var och en säga vilket djur som de vill att vi skulle börja med, det blev grodan.
// Eva


Blåsipporna
Vi började med att prata om skogen och vad som finns i skogen. Barnen talade om att det finns blommor i olika färger. Vi pratade vidare om hur det ser ut i skogen nu och vi kom fram till att det finns snö på marken och att träden inte har några löv. Efter det tittade vi på en programserie från ur.se som heter Skrutt- sovande träd. Vi fick följa med Skrutt på upptäcksfärd i vinterskogen. Där träffade vi på långa och korta barr och knoppar som såg olika ut.  Barnen fick i uppdrag att förvandla Rodrets egna målade skog till att passa in på årstiden vi befinner oss i. Vi tog vitt silkespapper och kramade till små snöbollar som sedan ska klistras fast.
// Karin och Yasmine
 


Myrorna 
I myrornas grupp pratade vi om vilka insekter som finns i skogen, vi bestämde oss för att jobba om myran. Efter det ritade vi en myra och satte upp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar