tisdag 23 februari 2016

Tisdag den blåa dagen

Idag på förmiddagen var vi ute på vår gård och lekte. Det hade fryst på i sandlådan igen, så det var lite svårt att gräva. Vid 10 gick vi in igen och hade samling i våra smågrupper, blåsipporna, ormarna och myrorna. Vi provar nu att dela upp dem mer i smågrupperna så vi får mer tid till projektet och varje barn inte behöver vänta så länge på sin tur.
Blåsipporna
Vi började med att titta på trädet som står på vår gård. Vi tittade på grenarna och knopparna. Vi pratade om vad som händer med knopparna när det blir sol och varmt ute och sen tittade vi på ett filmklipp där vi fick se hur löven växer fram ur knopparna. Vi avslutade med att ta fram papper och penna och rita de vi upplevde från filmklippet. Det blev grenar, knoppar och blad och lite annat också.
// Karin och Yasmine


Ormarna läste en bok om grodor, det var de djuret som det blev när vi röstade förra gången. Vi fick svar på våra frågor och mycket mer.
Vad äter grodorna? Mask,flugor, sniglar, snäckor och andra smådjur.
Hur långt kan grodor hoppa? De kan hoppa upp till 60 cm.
Var bor grodan? De bor både på land och i vattnet.
Hur många år kan en groda bli? De kan bli 10 år men inte så vanligt.
Vi fick även följa hur äggen blir grodyngel till färdig groda.
Sedan ritade vi en groda.  // Eva



Myrornas grupp klippte ut de insekter vi tidigare pratat om. Sedan fick de limma på insekterna på ett papper samt dra ett streck mot mitten där de stod insekter. Vi pratade även om hur många ben en spindel har och var den bor. Nästa gång ska vi kolla på hur många ben en myra har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar