torsdag 24 september 2015

Torsdag

Idag gick vi till skogen på ett långt led. När vi kom fram så delade vi upp oss i våra smågrupper.

Blåsipporna gick och satte oss i en glänta, där åt vi frukt och pratade om vad vi gjorde igår. Vi pratade om harar och tittade på en bild om hur spåren ser ut efter en hare. 
Vad äter en hare? Vi tittade på paddan och hittade det, de äter gräs och växter på sommaren, på vintern äter de bark. Sedan gick vi på djurjakt i skogen, vi hittade en spindel och såg en krokodil i träsket. // Eva 


Ormarna gick på insektsjakt, vilka djur kommer fram när det är lite regnigt? Vi hittade bl.a. Sniglar, spindlar, myror och maskar.. Några av barnen vågade hålla i masken men den blev lite obehaglig när den börja röra sig i handen.  Vi hade med oss förstoringsglas för att se det riktigt små insekterna. 
Efter jakten åt vi frukt och pratade om de insekter vi hittat. / Malin

Myrorna gick runt i skogen och letade efter olika träd. Fanns det några träd som vi kände igen? Ett träd barnen kände igen var björken och vi hittade flera björkar. Vi hittade även träd som vi inte visste vad de hette så vi tog kort på dem för att senare ta reda på vad det var för sorts träd. Barnen kände på träden och fick beskriva hur de kändes, lena/gropiga hårda/mjuka.

Barnen upptäckte att på trädens stammar fanns det många insekter och vi hittade en skalbagge, fluga, spindlar och sniglar. Barnen var noga med att tala om för varandra att vi inte fick störa insekterna men man kunde titta och känna försiktigt. / Frida

På samlingen före mellanmålet lekte vi kimslek, vi hade 8 saker, ett barn vänder sig om o blundar, sedan tog vi bort 1 sak och sedan ska barnet som vände sig om försöka komma på vilken sak som är borta. De tyckte det var jätteroligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar