tisdag 29 september 2015

Tisdag

Vi var ute o lekte på våran gård först på förmiddagen, sedan delade vi upp oss i smågrupperna.

Ormarna åt frukt ut och vi pratade om vilka djur som finns i skogen, spindlar, nyckelpiga, fjärilar, ekorre, räv, hare, älg, rådjur, igelkott, myror, grodor, mus, råtta, ormar och maskar. 
Sedan började vi prata om harar, det finns 2 stycken arter ( olika) skogsharen och fältharen. Skogsharen ändrar färg på pälsen på vintern medan fältharen inte gör det. 
Vad äter haren? Gräs och örter på sommaren och bark på vintern.
Efter det så ritade vi haren och tittade på olika bilder på haren på iPaden .  // Eva 

Myrornas grupp pratade om insekter. Vad är insekter?
Myror
Spindlar
Nyckelpigor
Fjärilar 
Dessa insekter var mest intressanta tyckte barnen. Några av barnen hittade en bild i insektsboken om hur en fjäril blir till. Först är det en larv som sedan blir en puppa och ur puppan kommer en fjäril. Vi målade även olika insekter.
Imorgon ska vi i myrgruppen leta efter fjärilar.  /Malin 

Blåsipporna började med att prata om vad ett träd är och hur ett träd kan se ut. Barnen kom fram till att "ett träd är en lång stock som har blad uppepå", "stora", "granar" och träden kan vara blåa, gröna, rosa och lila. Vi bestämde att vi ska kolla noggrant på träden när vi går till skogen för att se vilka färger träden faktiskt har. Vi pratade även om de vanligaste träden så som björk, gran och tall. Blåsipporna tog sedan fram färg och penslar och målade träden. Deras teckningar sitter på väggen i byggrummet. / Frida P



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar