torsdag 5 februari 2015

Projekt sagor

Idag har vi haft besök av Malin här på Rodret. Hon håller vanligtvis till på nedervåningen så barnen tyckte att det var väldigt kul att hon kom upp och hälsade på :)

Vi lekte ute på gården och barnen lekte kull och gungade i gungan. När vi kom in delade vi upp oss i våra smågrupper som vi har när vi arbetar med projektet. En grupp läste sagan om bockarna bruse, den andra gruppen läste sagan om de tre små grisarna och den tredje gruppen spelade tårtspelet. När barnen spelar tårtspelet över de på turtagning, färger, former, mönster och att se vilka saker som hör ihop och hör till samma kategori. Barnen har blivit väldigt duktiga på turtagning då vi spelar en hel del spel under dagarna. Ibland ett, två barn tillsammans med en pedagog men även upp till fem, sex barn tillsammans med en pedagog eller så spelar barnen själva och klarar då av att hålla reda på vems tur det är.

Nu efter vilan har barnen fått välja aktivitet själva och har utefter val av aktivitet delat upp sig i olika grupper. Barnen pärlar pärlplattor, leker rollekar i kuddrummet, leker katter i vårt samlingsrum och några bygger pussel tillsammans eller läser böcker. Just nu sitter sex barn vid samma bord och pärlar och småpratar samtidigt och det är kul att se att barnen har lärt känna varandra ordentligt och känner sig så bekväma med varandra att de kan leka eller prata med vem som helst i gruppen.

// Frida och Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar