onsdag 26 mars 2014

Lilla Rodret pratar favoritkänslor

Idag blev det mycket prat i Lilla Rodretgruppen. Vi läste boken om popcornmannen Poppe och under tiden som Poppes olika känslor dök upp diskuterade vi kring dessa. Hur känner man när man är sur eller arg? När blir man sur eller arg? Vid vilka tillfällen är man glad? Vad blir man glad av? Vad blir man ledsen av?

:/  :)  :(  :´(

Alla höll med om att man blev arg eller sur när någon slår en. Ledsen kan man bli om man gör illa sig, och glad blir man av sådant man tycker om. Som till exempel thaimat eller chokladglass.

Vi kom också in på det här med att slåss, och om man får slåss. Där var vi dock också överens om att det får man inte, inte ens om man är arg, och speciellt inte om man är vuxen. För då kommer polisen och tar den vuxne. Detta ledde till lite oro att polisen även skulle komma och ta barn som slåss, men så är det ju inte, för som barn håller man på att lära sig (och öva sig i) att man inte får slåss.

Vi avslutade dagens diskussion med att varje barn fick välja sin favoritkänsla. Glad var populär, men det fanns även barn som tyckte att det är väldigt skönt att få vara ledsen.

/Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar