torsdag 27 mars 2014

Bra kompisar!

Idag har inte riktigt varit som vanligt.Vi har haft besök av en kompis nerifrån och några av oss har fått besöka Masten, vilket har varit väldigt spännande.

På Rodret njöt vi av det fina vädret och var ute på gården hela förmiddagen. Vi cyklade och gungade och grävde. Vi kröp i tunnlarna som grävts under båten, vi spelade fotboll och basket och öppnade "glasskiosken" en stund. Vill ni se bilder ifrån dagen så sitter dessa uppe i trappen.

Idag har vi också visat oss från vår bästa sida då det gäller kompisskap. En lite flicka hjälpte sin kompis upp när denne ramlat med cykeln. En liten pojke lyssnade när kompisen sa: -Stopp! när de lekte jaga. Kompisen i sin tur använde sina ord för att hejda leken istället för att knuffa eller så. En annan pojke och flicka lekte brottning men när flickan sa nej och inte ville längre så lyssnade pojken och slutade på en gång utan att bli arg. Det kanske inte låter som så stora saker, men för ett barn som har otroligt svårt att styra sina känslor och impulser är det världens största grej och vi som pedagoger är otroligt stolta över dem alla.

Enligt Läroplanen för Förskolan från 1998 reviderad 2012 ska förskolan "sträva efter att varje barn utvecklar:
• öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar,
• förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att
hjälpa andra,"
Detta är precis vad barnen utvecklar när vi arbetar med bra kamratskap.

/Lena och Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar