tisdag 14 februari 2017

Vecka 6

Hej!

Den här veckan gjorde vi en utflykt över isen för att leka i poesiparken. Barnen körde tåget och de fick köpa biljetter. Rutschkanan var också rolig. Vi har även börjat skapa till alla hjärtans dag som är nästa vecka. Barnen tyckte det var jätteroligt och skapade många hjärtan av olika pappersmaterial, pipremsor och pärlor . 

Nu har vi börjat med något som vi kallar veckans händelse. Där uppmärksammar vi något som hänt under veckan. Veckans händelse kommer att komma ut varje fredag och finns att läsa i tamburen på Rodret samt här i bloggen. 


Nu har vi börjat arbeta i smågrupper. Böckerna som vi kommer använda i arbetet med att barngruppen ska bli tryggare och få bättre självkänsla heter En liten kompis bok. Böckerna har olika inriktningar och framöver kommer vi arbeta med böckerna utifrån det som är aktuellt i barngruppen. I veckan har vi börjat med ordet stopp. Barnen berättade att ordet kan betyda både stanna och sluta. Vi pratade även om när vi kan använda ordet och hur vi kan visa stopp med handen.


Utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera kon ikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler (Skolverket, 2016).


Hälsningar 
Jenny, Eva och Ulrica 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar