fredag 1 april 2016

v.13

Den här veckan har vi varit ute mycket i det fina vädret. Vi har fortsatt att jobba i våra grupper och hunnit med att gå till lekparken. Där får vi ordentligt med motoriska utmaningar. Vi klättrar, gungar, balanserar och leker.
Idag hade vi allsång tillsammans alla avdelningar. Ett smakprov finns på Fyrtornets instagram! 😊🎶




















Blåsipporna har pratat om igelkotten, vad vill vi veta om igelkotten??
Varför har igelkotten taggar??
Vad äter igelkotten??
Vad gör igelkotten på vintern??
Vi har tittat på flera filmer om igelkotten och deras ungar, vi har även letat fakta om igelkotten på nätet. Vi fick svar på våra frågor och lite till...... Igelkotten är fridlyst -  det betyder att man får inte flytta den eller döda den. Igelkotten äter daggmaskar, sniglar, snäckor, insekter, grodor, ödlor, musungar, fågelungar och den kommer fram o äter i skymningen - när det böjar bli mörkt. Vill man mata den kan man ge kattmat och vatten till den. Igelkotten går i dvala på vintern i ett tätt buskage eller i lövhög. Igelkotten har ca 6000 stycken taggar.
Vi har ritat en igelkott också och vi har även skrivit ut en igelkott och klistart upp i våran skog.  // Eva



















Ormarna
Ormarna har fortsatt att jobba lite med spindlar. I torsdags hade Ormarna gruppaktivitet tillsammans med John (utbildad teaterpedagog), vår vikarie. Då ritades det spindlar.


Myrorna
Vi har fortsatt att jobba med våra årstidsfönster. Vi har klippt och klistrat och utmanat oss i finmotoriska övningar.😃. Myrornas fönster finns nu på väggen i lekrummet.// Karin 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar