tisdag 6 oktober 2015

Tisdag

Idag var vi som vanligt ute på våran gård först o hade olika aktiviteter. Efter det gick vi in o hade en kort samling och åt frukt, sedan delade vi in oss i våra små grupper.

Myrorna pratade om vilka djur det finns i skogen, ekorre, groda, hare, fjäril, älg, igelkott, ormar, räv, uggla, myror, nyckelpiga, råttor, mus, spindel och sniglar. 
Harar började vi prata om som första djur, det finns 2 stycke olika arter, skogsharen och fältharen. Skogsharen ändrar färg på pälsen till vintern och blir vit men inte fältharen.
Vad äter haren? Gräs och örter på sommaren och bark på vintern.
Sedan ritade vi en hare och tittade på flera olika bilder på harar på iPaden.  // Eva 



Blåsippornas grupp pratade om insekter. Vad är en insekt och var finns de? 
De insekter blåsipporna kände igen var;
Myror
Spindlar
Fjärilar
Bi
Sniglar
Barnen ville även veta hur en fjäril blir till, larv, puppa och sedan en stor fjäril.
Vi läste en insektsbok och tittade på en liten filmsnutt på en fjärils liv. 
Efter det ritade vi en fjäril. Några målade även larv och puppor. Ska bli spännande att gå till skogen och leta efter fjärilar. :)  / Malin 

Ormarna pratade om träd. Hur ser träd ut och vilka färger kan träden ha? Barnen visste att träd har bark, löv, grenar och pinnar. Efter en kort diskussion kom barnen fram till att träd kan vara bruna och röda men inte lila och blå. Vi pratade om tall, björk och gran och tittade även på bilder på träden. Vi tog sedan fram målarfärg och målade varsitt träd. / Frida P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar