måndag 2 september 2013

Skogspromenad och nedskräpning i naturen!

Hej!

Nu har vi även på Rodret på Fyrtornet kommit igång med bloggandet igen.
Idag packade vi med oss frukt, tog på oss västarna och begav oss iväg till skogen. Vi fick hålla en kompis i handen och försöka hålla oss på led, det är inte helt lätt då det finns så mycket att titta på längs med vägen. Men framåt kom vi i alla fall och innan vi visste ordet av var vi i skogen. där hittade vi två stora fällda trädstammar som vi kunde klättra och gå balansgång på.

Vi tog också en lite samling där vi pratade om det här med skräp i naturen. Är det okej att släng skräp i naturen? Vi var alla rätt överens om att det är det ju faktiskt inte. Så för att testa vad som händer med skräp och annat som man lämnar i naturen gjorde vi ett litet experiment där vi grävde ner lite olika saker. Vi grävde bland annat ner en banan, ett päron, lite hushållspapper, plast och aluminiumfolie. Sen är tanken att vi om ett tag ska komma tillbaka och se vad som hänt med dessa saker.

Vi fick också besök av en extremt kelig katt. Han placerade sig mitt bland alla barn och bara njöt av att bli klappad.

 
 
Tiden går fort när man har roligt så snart var det dags att gå tillbaka till förskolan för att äta lunch! Lite trötta i benen var vi allt då vi började närma oss förskolan, men kul var det.
 
/ Lena, Malin och Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar